RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Waterval in bos op Houwingaham staat weer aan

Waterval in bos op Houwingaham staat weer aan - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Tijdens een feestelijke opening is de waterval in het bos op Houwingaham na meer dan 20 jaar weer in werking gesteld.

De waterval, ontworpen door Wim Boetze en Jan Waal, pompt het water rond in de periode van 1 maart tot 1 november. Het is de tweede waterval in Nederland waar je onder door kunt lopen.
Naast de waterval is er nog veel meer te ontdekken in het bos op Houwingaham. Want het gebied, dat eigendom is van Staatsbosbeheer, is volop in ontwikkeling. Zo zijn er vorig jaar nieuwe informatiepanelen geplaatst en recentelijk is er bij de waterval een plankenpad aangelegd om het kerkenpad rond 1600 her te beleven.

Bij de waterval komt nog een informatiepaneel. Dit alles dankzij een samenwerking tussen de gemeente Oldambt, Waterschap Hunze en Aa’s, Staatsbosbeheer, dorpsbelangen Bad Nieuweschans en Stichting 5 Oldambtster Dorpen.

Het bos op Houwingaham is aangelegd in 1998 en vernoemd naar het verdronken dorp Houwingaham, dat zo’n vijf eeuwen geleden in de Dollard verdween. Het bos bestaat uit loofbomen, graslanden, natte gebieden en een plas die in verbinding staat met de Westerwoldse Aa.

Door die variatie in het landschap kun je er van alles tegenkomen: van kuifeenden tot paapjes, van knoopkruid tot honingklaver. In het bos is ook het kunstwerk Verkleuringen van Paul de Kort te bewonderen.

Bron en foto: gemeente Oldambt

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.