RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Startschot realisatie zonnepark in Oude Pekela

Startschot realisatie zonnepark in Oude Pekela - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 20 juni 2019, categorie Nieuwsoverzicht

Woensdag heeft wethouder Jaap van Mannekes het startschot voor de realisatie van zonnepark Aa-stroom gegeven.

Solarfields is onlangs gestart met de realisatie van zonnepark Aa-stroom. Hoofdaannemer IZEN is begonnen met het aanbrengen van bekabeling. Hierna wordt de constructie aangebracht.

Om dit te vieren verrichtte wethouder Jaap van Mannekes samen met grondeigenaar Bert Turksema vandaag de symbolische eerste handeling op het zonnepark aan de Aa-stroom 44, te Oude Pekela.

De wethouder vertelde dat hij een aantal jaren met de initiatiefnemers om tafel heeft gezeten om de mogelijkheden van het park te bespreken. Veel telefoontjes, mailtjes en besprekingen zijn gevoerd voordat het startsein voor de realisatie van het park vandaag gegeven kon worden. Het zonnepark komt op het terrein van de gesloopte strokartonfabriek Union. De funderingen ervan zitten nog in de grond en dat blijft ook zo. Het is te duur om de grond te saneren. De zonnepanelen zullen straks het verleden bedekken, vertelde wethouder van Mannekes en een waardeloos stuk land zal weer een waardevolle locatie worden. Om het park te onttrekken aan het zicht wordt een aarden wal aangebracht, die zal worden ingezaaid met een bloemrijk mengsel.

In 2017 besloot de gemeenteraad van Pekela dat de gemeente in 2030 energieneutraal moet zijn. De aanleg van het zonnepark noemt de wethouder een stap in de goede richting.

Het zonnepark
Zonnepark Aa-Stroom beslaat met 5.444 panelen een oppervlakte van 2,8 hectare. De zonnepanelen hebben elk een vermogen van 345 Watt en levert gedurende 25 jaar gemiddeld 2.169.000 kWh groene energie op jaarbasis. Verwachting is dat het zonnepark vanaf eind juli/medio augustus 2019 stroom levert aan ongeveer 700 huishoudens op jaarbasis.

Solarfields
Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Inmiddels heeft het bedrijf al meerdere projecten gerealiseerd. Ook dit jaar staan er een groot aantal projecten gepland voor uitvoering.

Meer informatie over de zonneparken van Solarfiels bekijk de webiste: www.solarfields.nl

Bron: Westerwolde Actueel/G1
Foto’s: Abel van der Veen

Startschot realisatie zonnepark in Oude Pekela - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.