RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

RTV Westerwolde 30 jaar!

RTV Westerwolde 30 jaar! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 7 maart 2023

RTV Westerwolde viert op 25 maart zijn 30-jarig bestaan en doet dat met een Open Dag voor een breed publiek.
De studio aan de P. Rinsemastraat 7a in Vlagtwedde is die dag van 10.00 tot 16.00 uur in vol bedrijf en medewerkers staan klaar om belangstellenden de vele facetten van het maken van radio en TV en het onderhouden van een veel bekeken website te tonen. Gedurende de gehele dag zullen de radioprogramma’s live worden uitgezonden.

Om 10.00 uur zullen burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela en wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde in samenwerking met voorzitter Willem Meffert van RTV Westerwolde de opening verrichten, waarna de gasten kunnen deelnemen aan een reeks van rondleidingen door de verschillende ruimtes van het studiogebouw boven de bibliotheek van Vlagtwedde. Er zijn ‘s middags activiteiten voor kinderen gepland en gedurende de dag zullen er enkele rondes ‘live bingo’ worden gespeeld, verwijzend naar de radiobingo op de zondagavond, een van de paradepaardjes van RTV Westerwolde. Daarnaast moet als zodanig ook een demonstratie van de werking van de website van RTV Westerwolde, genaamd Westerwolde Actueel, genoemd worden als informatiebron voor velen. Jaarlijks kent deze site meer dan drie miljoen(!) geregistreerde bezoekers. Ook gaat RTV Westerwolde die dag de regio in om een aantal taarten weg te geven en kan er door bezoekers van de Open Dag gedurende de gehele dag een verzoeknummer worden aangevraagd.

Begonnen in 1993 als lokale radiozender voor de toenmalige gemeente Vlagtwedde gevestigd in een appartement in het verzorgingshuis de Bolderbörg, ontwikkelde de omroep van Oost-Groningen zich tot een volwaardige streekomroep voor Westerwolde en Pekela met momenteel een dagprogrammering in samenwerking met RTV GO! uit Winschoten van 9.00 tot 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag. Dit onder de gezamenlijke naam van Groningen 1 (G1). In de avonduren en het weekend zijn het de ruim 90 actieve vrijwilligers die de zender met een gevarieerd aanbod in de lucht houden. Het afgelopen jaar kon RTV Westerwolde zich na coronabeperkingen weer als vanouds met zijn mobiele studio tussen de mensen begeven en zo verslag doen van talrijke evenementen in de regio. Vanaf 2004 is de omroep actief betrokken geweest bij de organisatie van verschillende acties voor goede doelen en de jaarlijkse Paaspuzzelrit.

Naar de toekomst toe wil RTV Westerwolde zich richten op het werven en opleiden van vrijwilligers met speciale aandacht voor jong en aanstormend talent, het uitbreiden van het aantal tv-uitzendingen in samenwerking met RTV GO! en het optimaliseren van het gebruik van bestaande en nieuwe media-kanalen als video/audio on-demand, kabelkrant en moderne sociale media als Facebook, Twitter en Instagram.

Bron: RTV Westerwolde

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.