RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Rookgasafvoeren biomassainstallatie Winschoten verlengd

Rookgasafvoeren biomassainstallatie Winschoten verlengd - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 27 juni 2019, categorie Nieuwsoverzicht

Sinds april van dit jaar staat bij zwembad “de Watertoren” in Winschoten een biomassainstallatie. Na aanhoudende klachten van buurtbewoners over de enorme stankoverlast die wordt ervaren, heeft de eigenaar Boonstoppel Engineering/ Energy Outsourcing Solutions besloten de pijpen met 2 meter te verlengen om zo te proberen de overlast te verminderen.

De buurtbewoners zijn op zijn zachtst gezegd sowieso al niet blij met de installatie, aangezien deze als het ware uit het niets voor hun neuzen werd neergezet. Het enige waaruit de komst van de installatie bleek, was een brief van de eigenaar een kleine week tevoren. Wat bleek nu, de gemeente had in al haar wijsheid besloten gemeentelijke besluiten niet meer in het Streekblad etc. te publiceren. Het besluit was ergens verstopt in de krochten van de gemeentelijke website en heeft nergens een mogelijkheid tot bezwaar aangegeven. Ook na hartgrondig speuren van de raadsman van één der bewoners kon dit niet gevonden worden.

Maar nu blijkt dat het ding ongelooflijk stinkt en bij West en Zuid-westelijke wind de huizen er omheen vol met rook komen te staan zijn de omwonenden in het geweer gekomen. Vooral na beloftes van onder meer Kees Swagerman dat er absoluut geen overlast zou worden ervaren.

De bewoners zijn ook niet content met het niet naleven van de afstandseisen tot woongebouwen. In de richtlijnen van de NVG, staat aangegeven dat er minimaal een afstand van 50 meter dient te zijn. Dit wordt lang niet gehaald in de situatie bij het Winschoter zwembad. Volgens de eigenaar en de gemeentebestuurders is dit toegestaan, maar het meermaals bevraagde én toegezegde bewijs op schrift, waarop men zegt zich te baseren, is tot nog toe door geen der instanties geleverd.

De bewoners hopen dat het verlengen van de pijpen enig soelaas biedt, maar gezien de geschiedenis en de niet nagekomen beloftes willen ze eerst zien voor ze geloven.

Tekst en foto’s ingezonden door Anita Meis

Adverteerders

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.