RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Rice of the Blue City

Datum: 22 augustus 2019, categorie: TV

Locatietheater Peergroup Noord Nederland is al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen voor het muziektheaterstuk ‘Rise of the Blue City’ dat zich afspeelt op het Oldambtmeer.

Afgelopen week was er een openbare repetitie.
Wij waren daar bij en spraken o.a. met oud Winschoter Ralph Mulder die, samen met zijn band Alamo race track, tijdens de voorstelling de muziek verzorgt vanaf de stijger.

Ook spraken we met Elise Koning, één van de grote groep jongeren uit Oldambt die mee speelt en ook al maanden bezig zijn met de voorbereidingen voor het spektakel.

Zangeres Inge van Calkar kruipt hierbij in de huid van Lucifer. Naast het zingen is het haar debuut als actrice, uiteraard spraken we ook met haar.

Artistiek leider Dirk Bruinsma spraken we zowel vóór als na de repetitie.

Het stuk wordt door Peergroup zelf als volgt omschreven;
Met Rise of the Blue City duik je de toekomst in en volg je drie boeven uit de grote stad, op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk ergens boven in Nederland in een waterrijk gebied waar rietsigaren tot in de hemel groeien en gemuteerde koeien het onder water gelopen landschap domineren. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het water daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten… In Blue City, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, zitten de drie ontsnapte boeven vast. Ze kunnen niet verder, maar ook zeker niet terug. Vinden ze een schuilplaats en een nieuwe plek om te aarden?

Adverteerders

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.