RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Inwoners Oldambt tevreden over Wmo

Inwoners Oldambt tevreden over Wmo - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 23 november 2022

Wat vinden inwoners van Oldambt van de Wmo zorg en ondersteuning die zij ontvangen? Past deze bij hun hulpvraag? Hoe ervaren cliënten het contact met de gemeente? De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn in het kader van de Wmo verplicht jaarlijks onderzoek te doen naar de ervaring van cliënten. Hoe de hulp in Oldambt ervaren wordt, liet de gemeente onderzoeken door onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau Magis.

Kwaliteit en effect van zorg/ondersteuning
Uit het onderzoek blijkt dat inwoners van Oldambt tevreden zijn over de zorg die zij ontvangen. 91% van de respondenten geeft aan dat de ondersteuning die zij krijgt past bij haar hulpvraag en 87% vindt de kwaliteit van deze ondersteuning goed. Bijna alle bevraagde cliënten krijgen de hulp zoals afgesproken en zijn tevreden over de hulp die zij krijgen. Door de zorg/ondersteuning die deze cliënten krijgen, geven ze aan zich beter te redden, makkelijker de dingen kunnen doen die ze willen doen en hebben 82% van de respondenten een betere kwaliteit van leven.

Aanbevelingen uit het onderzoek
Uit het onderzoek zijn ook aanbevelingen naar voren gekomen. Zo weet bijvoorbeeld de meerderheid van de respondenten niet van het bestaan van cliëntondersteuning. Wethouder Gert Engelkens: “In Oldambt moeten alle inwoners mee kunnen doen, ongeacht belemmeringen of beperkingen. Het Wmo team en (informele) zorgaanbieders helpen dat mede mogelijk te maken. Iedere inwoner verdient de zorg die hij nodig heeft. Met de resultaten van het cliëntervaringsonderzoek kunnen we nagaan of het in de praktijk goed werkt. De gemeente wil blijven door ontwikkelen. Zo zijn we samen met Sociaal Werk Oldambt al aan de slag gegaan om de bekendheid van de onafhankelijke cliëntondersteuner te promoten en te vergroten onder onze inwoners’’.

Volledig resultaat onderzoek
‘’Alle resultaten en aanbevelingen uit het onderzoek zijn ook intern gedeeld en besproken met het Wmo team en overige betrokkenen’’, aldus Engelkens. Wilt u het volledige onderzoek ontvangen, neem dan contact op met de gemeente.

Bron en foto: gemeente Oldambt

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.