RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Fijne overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs

Fijne overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 7 maart 2023

Op maandag 6 maart zijn de leerkrachten van alle groepen 8 en de mentoren van het eerste leerjaar voortgezet onderwijs uit de gemeente Oldambt bij elkaar geweest en is er een begin gemaakt met de inzet van een ambulant begeleider voor een soepele overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Kinderen uit groep 8 maken zich op om naar het voorgezet onderwijs te gaan. Soms kunnen kinderen wel een extra steuntje in de rug gebruiken voor een soepele overgang naar het VO.

De scholen van SOOOG, Primenius, VCO Midden- en Oost-Groningen en het Dollard College hebben samen besloten om een begeleider aan te stellen die er voor kan zorgen dat kinderen die het nodig hebben, dat extra steuntje in de rug kunnen krijgen.

De begeleider heeft overleg met de ouders, de leerkracht en de kinderen om te komen tot een goed plan. Door het plan uit te voeren worden kinderen voldoende toegerust om een fijne overgang te maken. De kinderen worden eerst op de basisschool begeleid en vervolgens het eerste half jaar in het voortgezet onderwijs.

Bron: Dollard College

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.