RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

De aarde beeft (NTR) op Grasnapolsky

De aarde beeft (NTR) op Grasnapolsky - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 7 maart 2024

Presentator Winfried Baijens maakt nieuw festivalprogramma over Groningen: de impact van de Groningse aardgasboringen komt aan bod, maar ook de actuele uitdagingen waar de provincie voor staat worden besproken, zoals de energietransitie. Gedeputeerde van de provincie Susan Top schuift aan als gast bij het programma.

De gevolgen van de de aardgasboringen in Groningen hebben nog altijd impact op het leven van bewoners van de provincie. Het vertrouwen in de overheid is geknakt. Journalist en presentator Winfried Baijens presenteerde begin dit jaar de documentaireserie De aarde beeft (NTR) en gaat op 9 maart tijdens Grasnapolsky opnieuw in gesprek over de verhalen uit de serie. Hij praat met gedupeerden Fransien Kuiper en Thea Buseman, aardbevingscoach Myléne Piek en Susan Top, oud-secretaris van het Groninger Gasberaad en gedeputeerde van de provincie Groningen. Top maakte grote indruk tijdens haar verhoor door de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.

Winfried Baijens: “Dit is geen regio waar men het hart op de tong heeft. Groningers willen hun problemen zelf oplossen en verwerken. Maar op een gegeven moment knak je toch. Dat vond ik heel aangrijpend om te zien. Nederland is een klein land, en nog zijn we in staat om regio’s als heel ver weg te laten voelen. We hebben het in Nederland goed geregeld zou je denken, maar dat is écht niet overal hetzelfde.”

Foto-Jelmer-de-Haas


Notice: Undefined variable: bedrijf in /var/www/vhosts/rtvgo.nl/httpdocs/kabelkrant.php on line 221

Notice: Undefined variable: plaats in /var/www/vhosts/rtvgo.nl/httpdocs/kabelkrant.php on line 221

Meer informatie: www.westerwoldeactueel.nl

Met dank aan:

Streekomroep Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.