RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Zaterdag 1 oktober 2022 hebben we de FOCUS op Ijzerbrand Rijzevol

Zaterdag 1 oktober 2022 hebben we de FOCUS op Ijzerbrand Rijzevol - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 28 september 2022, categorie Nieuwsoverzicht

Zaterdag 1 oktober is IJzebrand Rijzebol gast aan tafel in het radioprogramma FOCUS.

Deze politicus, die eigenlijk geen politicus had willen zijn, omdat hij daar geen tijd voor had, zag het levenslicht in 1948.

Hij groeide op op de boerderij van zijn ouders, woont daar nog steeds en zijn grote wens is om daar al zijn levensdagen te mogen slijten.

Deze akkerbouwer stapte in 1995 toch in de politiek, nog niet wetende dat dit vak hem in zijn greep zou krijgen. Van gemeenteraadslid werd hij fractievoorzitter, wethouder, Proviciale Statenlid en Gedeputeerde.

En toch blijft zijn boerenhart kloppen. Om de kop leeg te maken springt hij bij tijd en wijle nog steeds op de tractor “om op het land iets te gaan doen”, zoals hij dat zegt.

In FOCUS vertelt hij over wat hij nog meer ondernam in zijn jongere jaren. En hoe hij aankijkt tegen de actuele zaken als de aardgasproblematiek en stikstof.

Wilt u meer weten over deze gedreven bestuurder, die met beide benen en laarzen zowel letterlijk als figuurlijk stevig in de Groninger klei staat?

Luister zaterdag 1 oktober ook mee naar FOCUS op RTV GO! 105.8 FM, Ziggo kanaal 914, KPN-/XS4ALL kanaal 1203, via de TuneInn app op je Smartphone of via de livestream op www.rtvgo.nl

Presentatie: Ricky Van Den Aker
Techniek: Marchinus Hidding

Met dank aan:

Streekomroep Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.