RTV GO! heeft inmiddels de 75'ste uitzending van InfoCafé uitgezonden. Lees hier meer

  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Wild en Klein winnen in Healthy Ageing Tour

Wild en Klein winnen in Healthy Ageing Tour - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 15 april 2019, categorie Nieuws

Afgelopen zaterdag heeft Kirsten Wild de laatste etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen.
In het eindklassement won Lisa Klein met acht tellen voorsprong op Ellen van Dijk. Derde werd tweevoudig ritwinnares Kirsten Wild.

Kirsten Wild heeft de zesde en laatste etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won in Midwolda de sprint, nadat aanvallen van onder anderen Anna van der Breggen en Ellen van Dijk werden afgeslagen.

De laatste viel met haar demarrage de leiderstrui van Lisa Klein aan, maar die wist met vereende krachten van Canyon-Sram en WNT-Rotor het tij te keren. De Duitse werd zo eindwinnares ‘Ik heb nog maar zelden zo afgezien als vandaag. Ellen verraste ons met een aanval aan de andere zijde van de weg en we hebben alle zeilen moeten bij zetten om haar terug te halen. Ik was nerveus en liet steken vallen, maar mijn team sleepte me er doorheen. Het is mijn eerste zege in een etappekoers en ik ben er heel blij mee dat ik het uiteindelijk gehaald heb.”

Wild was blij met de zege in haar laatste wegkoers voorlopig. Ze last na deze wedstrijd een kleine pauze in. “Ik kan terug kijken op een enorm sterke periode met mijn titels op het WK baan en winst in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem. Hier winnen we als ploeg ook nog eens drie etappes. Gelukkig vonden we meer ploegen die de aanvallers terug wilden halen, je moet soms zoeken naar gedeelde belangen. En dan is het super dat ik het hier zo afmaken kan.”

Wild bleef in Midwolda Jolien D’hoore (tweede) en Lorena Wiebes (derde) voor. In het eindklassement won Klein met acht tellen voorsprong op Ellen van Dijk. Derde werd tweevoudig ritwinnares Kirsten Wild.

Bron: Healthy Ageing Tour
Foto: Hemmo Kuiper

Adverteerders

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.