RTV GO! heeft inmiddels de 75'ste uitzending van InfoCafé uitgezonden. Lees hier meer

  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Wedde Broest! op 25 mei

Wedde Broest! op 25 mei - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 11 mei 2019, categorie Nieuws

De laatste zaterdag van mei is het groot feest in het centrum van Wedde! Met een terras, muziek en theater op twee podia, gezellige marktkramen en eten en drinken op het dorpsplein, ‘broest’ Wedde die lentedag vanaf drie uur ’s middags tot in de kleine uurtjes.

Wedde Broest! is een initiatief van een groep vrijwilligers en ondernemers , die activiteiten organiseren voor inwoners van Wedde en wijde omgeving. Het muziek- en theaterfestival op 25 mei heeft als ondertitel ‘Swingende toestanden’ en is een vervolg op het succesvolle eerste evenement, ‘Griezelige toestanden’, rond Halloween in november.

Het Wedde Broest! festival biedt vooral een podium aan artiesten en groepen uit de regio. Het programma heeft voor elk wat wils, en is voor jong en oud. Vanaf 15.00 uur treden op Muziekvereniging Crescendo, het shantykoor Störmwind en de D.O.K. Streetband. Voor de jongere kinderen is er ‘meebeleeftheater’ Marijn met De Magische Trompet. Toneel- vereniging Filia treedt op met een speciale korte act. Tussen 18.00 en 20.00 uur is kinderen-entertainer Jos Tipker actief op het terras.

’s Avonds is alles muziek wat de klok slaat, met optredens van het trio Connected, blues van Nick Nilov’s Blue Train, stevige pop en rock van de formatie Real Live, gezellige meezingers van entertainer Arjen Boltjes uit Stadskanaal en als uitsmijter Top 2000 coverband Toosst!.

Op het plein voor Dorpshuis de Voortgang (Schoolstraat/Kerkstraat) komen twee podia , een grote buitenbar en een gedeeltelijk overdekt terras. Er zijn versgebakken hamburgers, pulled porc, gebak, ijs, popcorn en suikerspinnen. Op de niet-commerciële markt met een tiental gezellige (gratis!) marktkramen mogen mensen uit de omgeving hun spulletjes of activiteiten aan de man of vrouw brengen.

Voor een plekje op de markt kunt u zich nog tot 15 mei a.s. aanmelden in Eetcafé de Leeuw, Hoofdweg 35 in Wedde of op 0597 850431.

Het Muziek- & Theaterfestival Wedde Broest! begint op zaterdag 25 mei ‘s middags om 15.00 uur en duurt tot 01.00 uur ’s nachts.

Wedde Broest! wordt ondersteund door de Dorpsraad Wedde en mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de Rabobank ZOG, het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Westerwolde.

Adverteerders

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.