RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Wecycle scholen inzamelactie

Wecycle scholen inzamelactie - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 6 februari 2023

Ruim 170 basisscholen, waaronder OBS De Drieborg en CBS Annewieke, deden afgelopen najaar mee aan de jaarlijkse Wecycle scholen inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten.

Dit leverde per school niet alleen afgedankte elektrische apparaten op voor recycling. Namens iedere school doneert Wecycle namelijk verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben. De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Oude apparaten hebben waarde, dat is de boodschap van Wecycle. Met een donatie aan Stichting Jarige Job namens de deelnemende scholen, leveren de oude ingezamelde apparaten, naast een beloning voor de school ook letterlijk nieuwe cadeautjes op. Op het Wecycle certificaat dat de school ontvangt staat dan ook de vermelding van de geleverde bijdrage aan een beter milieu en nieuwe grondstoffen, en de maatschappelijke bijdrage aan Stichting Jarige Job.

Bij de Wecycle scholencampagne worden jaarlijks ook ca 90.000 gratis leskranten verspreid. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN: “De inzet van scholen is geweldig. Kinderen leren zo duurzaam om te gaan met hun apparaten, soms recyclen, soms een tweede kans geven. Wij noemen dat wecyclen. Dit wordt voor hen een normaal werkwoord.”

Deze donatie helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Deze samenwerking laat zien dat de circulaire en sociale economie heel goed samengaan. Extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat is een toekomstbestendige combinatie.”

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen ze geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen ze zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. De stichting werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Daarnaast is Jarige Job afhankelijk van donaties, omdat er ook items moeten worden ingekocht.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen ze samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren ze campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Bron en foto: Stichting OPEN

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.