RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

The Barrel Challenge wintereditie 2017 start 12 februari

The Barrel Challenge wintereditie 2017 start 12 februari - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 30 januari 2017, categorie Column

Door Frans Stegeman: Terwijl menigeen al genoeg van de winter heeft en verlangt naar zomerse temperaturen gaat een grote groep fanatici met oude auto’s een tocht maken door Scandinavië. Het gaat hierbij om The Barrel Challenge wintereditie 2017. Deze challenge wordt inmiddels al weer voor de derde keer verreden en ditmaal met een maximaal aantal deelnemers. Het aantal auto’s dat deelneemt is bijna 170 (allen voor bouwjaar 1999) en het aantal personen dat deelneemt/meerijdt gaat richting de 500. De organisatie is in handen van Zweep-Events uit Veendam, bekend van evenementen als markten, truckrun, car meetings (Rolling Winschoten) en Middeleeuws- Winschoten en sinds drie jaar nu ook The Barrel Challenge, met zowel een winter- als zomereditie en de Noorkaapbarrelchallenge waarvan de auto’s t/m het bouwjaar 1999 mogen zijn.

De belangstelling voor deze tours is groot en steken de deelnemers veel tijd en passie in hun auto’s om ze in topconditie te krijgen. De auto’s ondergaan veelal een complete metamorfose en zijn in sommige gevallen niet meer van het origineel te herkennen. Om deze tour tot een succes te maken, hebben vader Meindert- en zoon Rob Zweep, van Zweep-Events, de hulp ingeschakeld van een familierelatie, welke gespecialiseerd is in goederentransport van en naar Scandinavië en daarom alle ferry-overtochten in Scandinavië kent. Dit in de persoon van Robert Tuil uit Bad Nieuweschans, directeur van Tuil Logistics B.V. Zij hebben gezamenlijk inmiddels de routes over zes achtereenvolgende dagen goed in kaart gebracht, en Robert zal zelf meerijden met de tour.
Het zal geen gemakkelijke tocht worden en het weer, bijvoorbeeld door heftige sneeuwval, kan altijd tot aanpassingen leiden. Mede door de moderne digitale technieken die de deelnemers en de organisatie tot hun beschikking hebben en met de “juiste” meteovoorspellingen, moet dit geen probleem gaan opleveren. Het wordt vooral genieten voor de deelnemers die deze tocht gaan meemaken.

Ze komen dus ook echt voor de sneeuw en barre weersomstandigheden te staan! Om een dergelijke tocht te kunnen organiseren hebben vader en zoon Zweep de hulp ingeschakeld van Robert Tuil, directeur van Tuil Logistics B.V. uit Bad Nieuweschans. Robert heeft met zijn bedrijf als Scandinavië expert veel ervaring met barre winterse omstandigheden. Ook heeft hij de drie overtochten geregeld die in deze tour zitten.
Een hele klus voor zoveel auto’s aangevuld met zo’n 500 deelnemers die allen op de ferry’s ook een slaapplek moeten hebben. De reis start bij Routiers in Emmen en gaat in noordoostelijke richting de Duitse grens over richting Travemünde om de oversteek naar Zweden te maken, vervolgens dit land te doorkruizen en naar Noorwegen te gaan. Via een oversteek wordt in het laatste deel van deze tour naar Denemarken gekoerst om tenslotte tijdens de laatste oversteek weer naar Duitsland een feest aan boord mee te maken waar de winnaars bekend worden gemaakt.

Het is dus geen rally, maar een tour waar veel creativiteit bij komt kijken en een groot aantal opdrachten moeten worden vervuld. Degene die de meeste opdrachten/vragen het best heeft volbracht kan winnaar worden.

Als verslaggever van BNS Nieuws ga ik mee om deze tocht in beeld te brengen. Ook Westerwolde Actueel doet dit jaar weer mee aan deze tour en maakt een blog aan, die ook via bnsnieuws.nl te lezen valt. RTV GO zal met regelmaat deze berichten en foto’s publiceren, zodat ook familie, vrienden en supporters uit Oldambt de Barrel Challenge kunnen volgen.

Voor reacties kunt u schrijven naar frans.stegeman@rtvgo.nl

(foto: één van de deelnemers André Ottevanger stuurde deze foto via FB in)

Adverteerders

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.