RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

RUN 2017 sfeerverslag

Gepubliceerd op: 10 september 2017, categorie Evenementen

De Belg Wouter Decock heeft de 42ste de RUN in Winschoten gewonnen. DeCock nam na vijf ronden de leiding over in de wedstrijd van de Duitser Jörg Heiner, hij stopte na vijftig kilometer. De 33-jarige atleet uit Oostende had een kleine negen minuten voorsprong op Pascal van Norden. Hij won de editie van 2016. Met zijn tweede plaats prolongeerde de ultra-atleet uit Gouda de nationale titel op de honderd kilometer. Gerrit Wegener uit Duitsland pakte het brons. Bij de dames kwam Sophia Sundberg uit Zweden als eerste over de streep.
De RUN van Winschoten begon om tien uur in de ochtend met slecht weer. Het was koud en de regen viel met bakken uit de lucht. De lopers zelf hadden daar weinig problemen mee.
Het grootste gedeelte toeschouwers kwam pas toen in de loop van de middag de zon zich liet zien. Het slechte weer was er ook debet aan dat de RUN een minder groot volksfeest werd dan andere jaren.
De dag begon met de Lutje Run. Hieraan deden kinderen van diverse scholen en atletiekverenigingen mee. Ondanks de stromende regen verschenen er meer dan 400 kinderen aan de start. Ze waren verdeeld in verschillende leeftijdsklassen en afstanden. Voor de nummers 1, 2 en 3 waren er per categorie bekers te verdelen. De school met de best presterende renners kreeg een wisselbeker.
Ieder jaar is het weer een spannende strijd welke straat zich de mooist versierde straat tijdens de Run mag noemen. Straten halen altijd alles uit de kast om de felbegeerde eerste prijs in de wacht te slepen. Dit jaar gaat de eer naar de Noorderstraat.
De prijswinnende straat krijgt een waardebon van ‚ā¨150 uitgereikt door de jury, die alle straten heeft beoordeeld. De Noorderstraat volgt de Kloostergang op, die in 2016 nog werd uitgeroepen tot mooist versierde straat

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.