RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Ruim €25.000,- schade tijdens jaarwisseling in gemeente Oldambt

Ruim €25.000,- schade tijdens jaarwisseling in gemeente Oldambt - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 11 januari 2023

“Hoewel de meeste Oldambtster een leuk feestje vierden, zorgen een aantal voor een hoger schadebedrag dan voorgaande jaren; daar baal ik van. Een feestelijke afsluiting van het jaar zou niet zo’n kostenpost door vernieling en branden moeten opleveren”, aldus burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Dit jaar ging het om een vergelijkbaar aantal vernielingen van prullenbakken en verkeersborden en branden op asfalt, maar de hogere prijzen voor herstel en vervanging laten het bedrag stijgen.

Wethouder openbare ruimte Jurrie Nieboer beaamt dat hij het ook zonde vindt: ”Nu moeten we borden en prullenbakken die nog prima waren vervangen. Ik had dat geld veel liever in een project gestoken waardoor onze gemeente er op vooruit ging. En die zijn er meer dan genoeg te benoemen; een slechte weg of fietspad, subsidie voor een evenement of van heel andere orde de hulp aan onze jongeren.” Burgemeester Sikkema vult nog aan: “Echt jammer van het geld. En dat terwijl verreweg de meeste Oldambtsters er wel voor kiezen om het jaar op een leuke manier af te sluiten. Met een aangevraagd vreugdevuur zonder schade te voorzaken, met siervuurwerk om middernacht, met de doffe knallen van het carbidschieten overdag, met de buren rondom een vuurton of binnenshuis met een mooi programma op tv of een spelletje op tafel.”

Ieder jaar kijkt de gemeente vooruit over hoe schade voorkomen kan worden. Zo ook voor de jaarwisseling 2022-2023. Prullenbakken werden voorzien van deksels op oudjaarsdag. Verder was dit het tweede jaar waarin er vuurtonnen zijn uitgedeeld. Daarnaast kijkt Oldambt ieder jaar weer naar wat ze mogelijk kunnen maken zodat de jaarwisseling een leuke afsluiting voor iedereen is. De gemeente verleent bijvoorbeeld ook ontheffingen voor vreugdevuren en carbidschieten. Samen met initiatiefnemers kijken ze hoe en waar dat kan zonder schade en onveilige situaties. En Sociaal Werk Oldambt denkt ook graag mee met jongeren die iets leuks willen organiseren.

Bron: gemeente Oldambt
Foto: Wiktor Moorlag

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.