RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Quick Scan over Lokale Democratie

Gepubliceerd op: 19 december 2019

De gemeente Oldambt wil weten wat inwoners, raadsleden, collegeleden en medewerkers vinden van de lokale democratie in Oldambt. Daarom doet de gemeente mee aan een onderzoek naar de lokale democratie.

Het onderzoek, de zogenaamde Quick Scan Lokale Democratie, is onderdeel van een ondersteuningsprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en een groot aantal partners.

De scan brengt in kaart hoe inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren kijken naar het democratische samenspel in de gemeente. Gemeente Oldambt is een van de vijftig gemeenten die mag deelnemen aan de pilot. Een groep met inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren voert onder leiding van burgemeester Cora-Yfke Sikkema het project uit.

De projectgroep trapt het onderzoek officieel af tijdens de commissievergadering van 13 januari in Halte Democratie (Havenkade-west 1 in Winschoten).

Vanaf dat moment kunnen inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren een online vragenlijst invullen. Deze online vragenlijst vormt de basis van het onderzoek. Het gaat om vragen zoals: hoe worden in Oldambt besluiten genomen en uitgevoerd?
Is daar draagvlak voor en kunnen inwoners meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als zij dat willen? Iedereen is van harte welkom om bij de aftrap aanwezig te zijn.

De commissievergadering start om 20.00 uur. De vragenlijst wordt vanaf 13 januari op verschillende manieren verspreid en is vanaf dan uiteraard ook te vinden op de website van de gemeente: www.gemeente-oldambt.nl.

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.