RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Peter Drent

Peter Drent TV maker-Cameraman-Video Editor - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Functie TV maker-Cameraman-Video Editor
E-mail 

Als kind vond ik het leuk om filmpjes te vertonen aan mijn leeftijdgenoten. In de kelder van de flat in Groningen, waar ik woonde, werd een groot wit laken opgehangen, waarop ik met mijn toverlantaarn filmpjes van Donald Duck projecteerde.

Mijn ouders kochten jaren later een filmcamera. Het was altijd weer spannend als het filmpje terug kwam van de ontwikkelcentrale. De flitsen waren vaak veel te kort, maar wat ben ik blij dat ze er nog zijn. Beelden van m’n opa en oma, ons huis en de auto van toen, maar vooral de mode van die jaren.

Ik kocht zelf mijn eerste videocamera, waarbij de lens vooral op mijn kinderen werd gericht. In 1985 maakte ik kennis met Elzo Witter. Hij gaf in de Klinker een videoworkshop, die ik met veel belangstelling volgde. Ik kreeg een grote bewondering voor hem. Vooral zijn kennis van muziek was fantastisch. Hij zag een beeld en wist direct welk gedeelte van een muziekstuk daar bij hoorde.

In 2007 begon RTVBLAUWESTAD met haar uitzendingen. Ik ben in die beginjaren lid geweest van beide clubs. Dat werd me toch te veel. Met pijn in het hart heb ik afscheid genomen van het Winschoter Stadsjournaal en heb me volledig op het werken bij de lokale omroep gestort. Het geeft heel veel voldoening.

Ik hoop met RTV GO! de leuke zaken in het Oldambt in beeld te blijven brengen.

Met dank aan:

Streekomroep Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.