RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Oldambt is goedkoop voor toerist

Gepubliceerd op: 3 november 2019

De logiesbelasting in Oldambt (€0,95 per nacht) is lager dan de gemiddelde toeristenbelasting in de rest van Nederland (€1,38 per nacht), maar wel weer hoger dan het gemiddelde in de provincie Groningen

(€0,85 per nacht). De duurste gemeente in de provincie Groningen is Groningen (€3,15 per persoon per nacht) en 60 Nederlandse gemeentes heffen helemaal geen toeristentax.

Over de toeristenbelasting
Elke gemeente mag toeristenbelasting heffen. De belasting wordt geheven bij onder andere hotels, campings maar ook particuliere accommodaties die worden verhuurd via Airbnb. Eigenaren berekenen deze belasting weer door aan hun bezoekers.

Op die manier betalen bezoekers mee aan de voorzieningen van de gemeente. Inwoners hoeven geen toeristenbelasting te betalen bij een overnachting in de eigen gemeente. Van alle 355 gemeenten zijn er 295 gemeenten die een toeristenbelasting heffen.

Gemeenten heffen de belasting op verschillende manieren. Soms betalen toeristen een vast bedrag per boeking of een percentage van de kamerprijs. Sommige gemeenten hanteren een lagere belasting voor campings. De toeristenbelasting is al jarenlang een onderwerp van discussie. Hoteleigenaren zijn niet blij met de hoge tarieven omdat ze bang zijn voor ontevreden klanten of toeristen die uitwijken naar omliggende goedkopere gemeenten.

BRON: Hans Kisteman - Vakanty, op basis van gegevens van Centrum voor Onderzoek van de Economie Lagere Overheden.
https://www.vakanty.nl/onderzoek/toeristenbelasting-nederland/

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.