RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Obs Futura nieuwe naam school Scheemda

Obs Futura nieuwe naam school Scheemda - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 13 februari 2020, categorie Nieuwsoverzicht

Met ingang van het nieuwe schooljaar (1 augustus 2020) gaan obs Jaarfke en de Eexterbasisschool (beide scholen vallen onder SOOOG) in Scheemda als één nieuwe openbare school verder. Gisteren heeft een commissie van kinderen, ouders en leerkrachten de definitieve keuze gemaakt voor een naam voor deze school. Uit 38 aangeleverde namen is uiteindelijk gekozen voor obs Futura. Deze naam is ingezonden door Ina Gils, schoolcoördinator van beide scholen. Zij motiveert haar inzending als volgt:
“Futura als verwijzing naar de toekomst. Een beeld dat zowel bij Scheemda hoort als ook bij het onderwijs aan onze kinderen. De kinderen op onze school zijn ‘de toekomst’!
De naam is kort, maar krachtig, makkelijk uit te spreken en klinkt modern. Past ook goed bij een nieuw gebouw en een nieuwe, moderne vorm van onderwijs.”
De naam past ook goed bij de visie van de school waarin we zeggen: “Vanuit een collectieve pedagogische ambitie om kinderen onafhankelijk, creatief en kritisch te leren denken, goed te leren samenwerken en zichzelf doelen te leren stellen ontwikkelen onze leerlingen de verantwoordelijkheid om de toekomst vorm te geven.”
Obs Futura is met ingang van augustus gevestigd in het Kindcentrum De Zwerm in Scheemda. Tot die tijd kan men voor meer informatie contact opnemen met de Eexterbasisschool of obs Jaarfke.

Adverteerders

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.