RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

NAM aansprakelijk

Gepubliceerd op: 17 december 2019

Op dinsdag 17 december heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vervroegd uitspraak gedaan in de zaak van circa 125 gedupeerden uit het aardbevingsgebied tot vergoeding van de door hem geleden immateriële schade.

Veel inwoners in het aardbevingsgebied hebben angst en stress opgebouwd en zijn in de problemen geraakt als gevolg van de aardbevingsproblematiek. Hun woongenot is daardoor aangetast, in veel gevallen al meerdere jaren.

Deze groep van 125 eisers heeft vergoeding van deze immateriële schade gevorderd. Al op 1 maart 2017 heeft de Rechtbank Noord-Nederland de NAM aansprakelijk geacht voor de immateriële schade door aardbevingen. De NAM ging tegen dit vonnis in hoger beroep en stelde – kort gezegd – dat er geen sprake kon zijn van immateriële schade als gevolg van aardbevingen en dat dat niet was aangetoond.

Vandaag heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden nog eens bevestigd dat NAM aansprakelijk is voor immateriële schade door aardbevingen en heeft zelfs schadevergoedingen toegekend aan de individuele eisers.

Het Gerechtshof legt met name de nadruk op de koppeling tussen de overlast en de geleden fysieke schade. “Er is sprake van ernstige overlast, die de leefomgeving in het gebied waar zich regelmatig aardbevingen voordoen, fors aantast.

Die overlast is nog ernstiger wanneer deze leidt tot fysieke schade”, aldus het Gerechtshof. Uit

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.