RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Moet het Winschoter Stoomgemaal de deuren sluiten?

Moet het Winschoter Stoomgemaal de deuren sluiten? - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 2 augustus 2022

Energie afrekening kan het museum de das om doen...

Door een energie eindafrekening van € 3.570,28 lijkt het er nu op dat het Winschoter stoomgemaal de deuren moet sluiten. Ze kunnen dit niet betalen, en dat terwijl het verbruik ook nog eens minder groot was dan begroot.
“Zoals de zaken er nu voorstaan is het einde oefening. Er moet iedere maand 600 euro achteraan, als je bedenkt dat we ieder jaar 20 mille hebben om alles te bekostigen, redden we het niet.’’ Het bestuur ziet nog één mogelijkheid om de sluiting af te wenden. Een donatie vragen aan energiegigant Shell. Dit schrijft het DvhN.

Secretaris/penningmeester Pieter Mulder besloot een donatie te vragen aan Shell. ,,Ik wil mezelf niet verwijten dat ik iedere poging om de zaak open te houden heb nagelaten. Als Shell bereid is ons deze winter door te helpen, zou dat een bijzonder aangenaam gebaar zijn.’’ De energieleverancier vroeg een maandelijks voorschot van 1180 euro. In overleg is dit termijnbedrag teruggebracht naar 1000 euro per maand. ,,Maar ook als we dit moeten betalen, kunnen we de toko wel sluiten. Bij Shell gaat het over miljarden, bij ons om maximaal 10.000 euro.’’

Jaarlijks bezoeken ruim 2000 mensen het stoomgemaal. ,,We krijgen veel leerlingen van scholen op bezoek. Het waterschap is onze grootste geldschieter. De gemeente Oldambt geeft een habbekrats. Verder hebben ze donateurs.

Bron DvhN; foto website Stoomgemaal

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.