RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Megamarathondag voor een goed doel!

Megamarathondag voor een goed doel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 30 januari 2017, categorie Evenementen

Door Iris Babtist: Op zaterdag 28 januari jl. vond de Megamarathondag weer plaats in Winschoten. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de Grunneger Deurtrappers, samen met Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara.
Het goede doel waar dit jaar voor is gefietst, is Stichting Barcode for Life (www.barcodeforlife.nl).
De 8 uur durende marathon heeft in totaal €2500,- opgeleverd.

Om 10:00 uur ’s ochtends begint de marathon-dag en er zijn een aantal fanatiekelingen die de spinningmarathon van begin tot einde hebben volbracht. Voor de mensen die wel sportief maar niet zó fanatiek zijn, is er ook de mogelijkheid om als team mee te doen of individueel één of meerdere uren te fietsen.
De laatste twee uren van de marathon zijn de grote finale, dit jaar verzorgd door de enthousiaste Evert van der Zee. Ondanks dat de spreekwoordelijke laatste loodjes altijd het zwaarst wegen, weet hij de deelnemers nog een keer goed op te zwepen en naar de eindstreep te brengen.
Inmiddels traditiegetrouw, fietst burgemeester Pieter Smit het laatste uur van de spinningmarathon mee. Nadat hij van zijn spinningfiets is afgestapt vertelt hij alle aanwezigen hoeveel er dit jaar is opgebracht. Dat is in eerste instantie een bedrag van €2280,-. Dit bedrag rondt burgemeester Smit, namens de gemeente Oldambt, af naar €2500,-; een sportief gebaar na een sportieve prestatie.

Naast de spinningmarathon is er nog veel meer te doen geweest in Sportcentrum Nico Jager. Zo zijn er in Budocentrum Chikara de clubkampioenschappen gehouden in Brazilian Jui Juitsu, Judo en Karate. De aerobicszaal was gereserveerd voor allerlei dance workshops en optredens van selectieteams. Ook Tai Chi Winschoten heeft er nog een demonstratie Tai Chi gegeven. Ten slotte kon je in het sportcentrum ook nog eens een lifestyle markt bezoeken.
Zo is er voor elk wat wils en dit was duidelijk te merken aan de grote opkomst van sporters en supporters. Kortom, het is een geslaagde dag geweest: op naar de Megamarathondag 2018!

Geschreven door: Iris Babtist

Megamarathondag voor een goed doel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Megamarathondag voor een goed doel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Megamarathondag voor een goed doel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Megamarathondag voor een goed doel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.