RTV GO! heeft inmiddels de 75'ste uitzending van InfoCafé uitgezonden. Lees hier meer

  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Kirsten Wild sprint naar zege in Musselkanaal

Kirsten Wild sprint naar zege in Musselkanaal - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 13 april 2019, categorie Nieuws

Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won de sprint van een uitgedunde eerste groep in Musselkanaal. Het was haar twaalfde ritzege in deze ronde.

In de eerste van zes ronden reed een groep met favorieten weg van de concurrentie. Nadat voorin steeds meer rensters afhaakten, zette Christine Majerus een aanval in. Ze wist bijna een minuut voorsprong bijeen te fietsen, maar uiteindelijk was het na een kleine twintig kilometer op bij de Luxemburgse. Andere rensters van Boels-Dolmans probeerden die aanval over te nemen, maar een sprint bleek onvermijdelijk in Musselkanaal.

In de sprint bleek Wild oppermachtig voor Barbara Guarischi (tweede) en klassementsleidster Lotta Lepistö, die zo weer wat extra bonificatieseconden sprokkelde. De Finse had afgezien. “Het was zwaar vandaag en ik heb zelf ook werk moeten verzetten om de aanvallen van Boels-Dolmans te pareren. Uiteindelijk had ik nog een sprint in de benen, maar Kirsten was te sterk. Maar aan het einde van de dag sta ik nog aan de leiding en is ook mijn ploeggenote Ellen van Dijk nog goed van voren vertegenwoordigd. Dus mogen we tevreden zijn.”


Voor Wild was het na drie dagen raak, winnen in de Healthy Ageing Tour is een gekoesterde traditie bij de renster van WNT-Rotor. “De andere dagen verliepen ook goed, alleen moest ik in Borkum in de remmen en reed ploeggenoot Lisa Brennauer al vroeg lek. Donderdag in Surhuisterveen bleef de winnares weg, maar vandaag was het zover. Dit waren de omstandigheden waarin ik van houd, een harde koers en vervolgens sprinten voor de winst. Mijn zege is weer binnen.”

Bron: Westerwolde Actueel/G1
Foto's Geert Smit

Kirsten Wild sprint naar zege in Musselkanaal - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Kirsten Wild sprint naar zege in Musselkanaal - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.