RTV GO! heeft inmiddels de 60'ste uitzending van InfoCafé uitgezonden. Lees hier meer

  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Jarige KiWi viert sprookjesfeest

Jarige KiWi viert sprookjesfeest - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 23 september 2018, categorie Nieuws

Er was eens….. een mevrouw, Masja van Wely, die een droom had: een plek creëren waar kinderen het fijn hebben. Dit werd en is Kinderopvang KiWi. Vrijdag 21 september vierde Kinderopvang KiWi haar dertigste verjaardag.

Het thema was Sprookjes. Nadat eerst de kinderen feest hadden gevierd, was het vanaf vijf uur de beurt aan volwassenen. Veel genodigden gaven gehoor aan het verzoek verkleed naar het feest te komen. Bij de ingang werden de gasten ontvangen met (kinder)champagne in een door de kinderen versierd glas. Vervolgens was er gelegenheid om de diverse ruimtes te bekijken.

Ook was er, zoals altijd bij een jubileum, een officieel moment met toespraken van onder andere waarnemend burgemeester van de gemeente Oldambt: Rika Pot. Ook vrouw van het eerste uur: Masja van Wely was aanwezig. Masja is drie jaar geleden met pensioen gegaan, maar voelt zich nog altijd zeer betrokken bij KiWi.

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van KiWi is een mooie magazine gemaakt, met foto’s, krantenknipsels en herinneringen aan 30 jaar kinderopvang in Winschoten. Masja nam het schrijven van de teksten in het boekwerk voor haar rekening. Zij kreeg vanmiddag het eerste exemplaar uitgereikt.

Daarna werd het hoog tijd het feest voort te zetten. Terwijl de kinderen zich vermaakten in de zweefmolen gingen in het KiWi-café de voetjes van de vloer. Djoeke en Wietske zorgden voor een vrolijke noot. En wie honger had gekregen van al dat feesten kon een warme hap scoren bij de frietkraam.

KiWi

Vanaf de oprichting in 1988 is Stichting Kinderopvang KiWi een begrip in Winschoten en omgeving. KiWi verzorgt opvang voor kinderen vanaf tien weken tot en met twaalf jaar. De kinderdagopvang is ingericht voor kinderen tot vier jaar en de buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de afgelopen drie jaar heeft KiWi zich verder ontwikkeld. Met name de BSO voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is sterk gegroeid. Na schooltijd en tijdens schoolvakanties vinden de kinderen er gezelligheid en opvang in een huiselijke sfeer. Ze kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals sport, spel, muziek, knutselen en koken.

KiWi verzorgt buitenschoolse opvang op zeven locaties:

BSO de Pandabeer en BSO de Gorilla’s zijn gehuisvest bij kinderopvang KiWi in Winschoten.
BSO de Spetters is gehuisvest bij de O.B.S. de Waterlelie in Winschoten.
Sport en Spel BSO de Wombats is gehuisvest bij de voetbalvereniging BATO in Winschoten.
Kook BSO de Kokmeeuwen is gehuisvest in de Stuwe in Winschoten.
BSO de Flamingo’s is gehuisvest in de O.B.S. de Bouwsteen in Finsterwolde.
BSO de Leeuwen is gehuisvest in de O.B.S. Feiko Clockschool in Oude Pekela.
BSO de Struisvogels is gehuisvest in de O.B.S. Jaarfke in Scheemda

Vanaf augustus 2020: BSO in de nieuwe brede school in Scheemda.

Op dit moment bezoeken 146 kinderen de kinderopvang en 246 de BSO. In januari gaat KiWi fuseren met Stichting Peuterspeelzalen Bellingwedde, waardoor er dan ook peuteropvang geboden wordt. Ook worden de mogelijkheden tot samenwerking met de SOOOG geïnventariseerd.

Bron: Westerwolde Actueel/G1
Foto’s: Catharina Glazenburg

Jarige KiWi viert sprookjesfeest - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Jarige KiWi viert sprookjesfeest - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.