RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Informatiebijeenkomst over hulp bij hartstilstand

Informatiebijeenkomst over hulp bij hartstilstand - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 31 maart 2023

Wist u dat de eerste 4 tot 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Direct starten met reanimeren en een AED inzetten redt levens. Wilt u een rol spelen als burgerhulpverlener of meedenken over hoe we zoveel mogelijk levens kunnen redden? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 25 april om 19.00 uur in het Rozenpaviljoen in Winschoten.

Programma bijeenkomst
De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Oldambt in samenwerking met Stan, de organisatie die het netwerk van burgerhulpverleners en AED’s begeleidt. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen medewerkers van Stan over de rol van de burgerhulpverlener, het netwerk van burgerhulpverleners en de reanimatietraining. U kunt zich ter plaatse aanmelden voor laatstgenoemde training.

Netwerk van burgerhulpverleners
“We wonen in een redelijk dunbevolkt gebied waardoor hulpdiensten niet overal binnen enkele minuten ter plekke kunnen zijn. Regio Deal Oost-Groningen is daarom een AED-project gestart. Op diverse buitenlocaties worden AED’s geplaatst. Met de komst van de AED’s willen we nu ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners bouwen. De overlevingskansen bij een hartstilstand nemen aanzienlijk toe wanneer er snel hulp wordt geboden. Hoe meer burgerhulpverleners, hoe meer mensen een hartstilstand overleven”, aldus wethouder gezondheid Erich Wünker.

Aanmelden
Alleen AED’s redden geen leven, we hebben u nodig! Wilt u meer weten over de burgerhulpverlener of wilt u op een andere manier meewerken om zoveel mogelijk levens te redden? Meld u dan vóór dinsdag 18 april aan door een mail te sturen naar info@gemeente-oldambt.nl. Vermeld in deze mail dat het om de informatiebijeenkomst AED gaat en daarnaast uw naam, adres en telefoonnummer. Ook als u nog geen reanimatiecursus heeft gevolgd, bent u van harte welkom.

Bron: gemeente Oldambt
Foto: Hartslagnu

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Streekomroep Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.