Gepubliceerd op: 1 april 2019, categorie Nieuwsoverzicht

Zondag konden zowel WSS 2 als WSS 1 promotie afdwingen richting de 2e klasse.
In Groningen moest men zien af te rekenen van Club Brothers 2 en 1. Voor het 2e was op voorhand bekend dat bij winst promotie veilig was gesteld.
Het 1e moest met meer dan drie verschil winnen van concurrent Club Brothers om hierdoor promtie af te dwingen.

Het tweede begon direct vrij fel aan de wedstrijd. De verdediging gaf veel druk op de aanvallers van CB 2. Ook aanvallend liep het bij WSS. Er werden mooie combinaties opgezet waar mooie doelpunten uit vielen. De thuisploeg was niet bij machte om het de spelers van WSS lastig te maken. Hierdoor liepen de spelers van 2 steeds verder uit.

In de tweede helft liep het allemaal iets stroever aan WSS-zijde. Aanvallend viel de bal iets minder makkelijk door de korf. Verdedigend stond het als een huis en hierdoor bleef de voorsprong behouden. Bij een stand van 12-18 floot de scheidsrechter af. Promotie naar de 2e klasse is een feit!

Nu was het tijd voor het vlaggenschip. Tijdens de thuiswedstrijd gingen de WSS’ers ten onder tegen CB. Nu lag er voor het 1e een zware maar niet onmogelijke opgave. Er moest gewonnen met meer dan 3 verschil om promotie veilig te stellen. Omdat CB ook kon promoveren was de sporthal goed gevuld.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. WSS begon sterk en opende de score. Aanvallend liep het soepel, maar verdedigend stond het nog niet goed. Hierdoor wist CB ook de korf te vinden waardoor WSS niet kon uitlopen. Er werd te gehaast gespeeld om een doelpunt te forceren. De rust werd ingegaan met een 9-11 voorsprong. De voorsprong was er, alleen moest het verschil naar 4 toe.

De tweede helft werd zeer spannend. De wedstrijd werd steeds fysieker en de spelers gingen niet voor elkaar aan de kant. WSS begon aanvallend de rust te bewaren en de juiste kansen te benutten. Ook verdedigend stond het sterk. De aanvallers van CB waren niet bij machte om de bal door de korf te krijgen. WSS liep uit naar een 5 verschil. CB scoorde twee minuten voor tijd, waardoor het verschil 4 werd in het voordeel van de Pekelders.

Toen braken zeer twee zenuwslopende minuten aan. Mocht de thuisploeg nog één keer scoren, dan waren zij gepromoveerd en stonden de WSS’ers met lege handen. De scheidsrechter floot voor de laatste keer.

WSS won met 17-21. Er ontstond een orkaan van vreugde en de spelers vielen elkaar in de armen. Samen met de meegereisde supporters werd het feestje gevierd.

Een fantastische dag voor WSS waarbij zowel het 1e als het 2e promoveren naar de 2e klasse in de zaal.

Bron: Westerwolde Actueel/G1
Foto's: Jeroen Kuilman