RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Groningse band 'Dit Ist' komt met nieuwe single

Groningse band 'Dit Ist' komt met nieuwe single - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 2 augustus 2022

'Als blikkn konden doodn' is de titel

De band DIT IST is een band die normaliter vooral covers speelt van classic rock nummers van oa Neil Young, The Rolling Stones, Tom Petty, The Beatles. Het is een band waar het plezier maken voorop staat. De band werd in 2017 opgericht door zanger/gitarist Dewi Veldman. De andere muzikanten zijn: drummer Hans Nooitgedagt jr., bassist Herwin de Vries, toetsenist Arie Drenth en gitarist Hans Nooitgedagt SR. Af en toe wagen ze zich aan eigen repertoire. Dat doen ze dan in het Gronings.

Met de debuut single Vrunden van Vrouger wist de band een uitstekend visitekaartje af te geven. Het nummer werd niet door alleen door RTV Noord opgepakt, maar kreeg ook veel airplay van veel andere regionale zenders.

Als blikkn konden doodn is de titel van de nieuwe single. De song werd 25 jaar geleden geschreven door Hans Nooitgedagt sr. In eerste instantie was het een Engelstalig nummer. DIT IST besloot het nummer te hertalen naar het Gronings. Het lied beschrijft de problemen en de sfeer die kan ontstaan als het binnen het huwelijk minder goed gaat. Een goudeerlijke ballade met een wonderschone melodie.

Eigen foto

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.