RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Gospelgroep Joyce uit Winschoten zoekt een nieuwe toetsenist

Datum: 4 juni 2022, categorie: TV

Gospelgroep Joyce uit Winschoten bestaat sinds 1983 en is een enthousiaste gemengde groep mensen met één en dezelfde passie: " Zingen en spelen voor God en mensen''

De naam “Joyce” komt van het woord Re-joice, wat zich verheugen betekent. Omdat men de “i” in de naam niet zo mooi vond staan, is uiteindelijk besloten om het koor gewoon “Joyce” te noemen. Door de jaren heen heeft het koor heel wat activiteiten ondernomen. Het eerste concert vond plaats in 1986 en vele concerten zijn er achter aan gekomen. Verschillende musicals zijn uitgevoerd. Eén van die musicals was een kerstmusical en is geschreven en uitgevoerd door het koor zelf.

De muziekkeuze heeft in de loop der jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt. Van éénstemmig en eenvoudig naar meerstemmig en veeleisend. “Afwijkende” en soms moeilijker stijlen zoals pop, black gospel en zelfs uitstapjes naar gregoriaans of klassiek worden als nieuwe uitdaging gezien. Dit naast de basis van de meer standaard (vooral Amerikaanse) gospel en de Opwekkingsliederen.

Gospelgroep Joyce repeteert elke donderdagavond in het gebouw van de Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Winschoten. Om 19:30 uur starten koor en band met een gescheiden repetitie; na de pauze voegen ze muziek en zang bij elkaar tot 21:45 uur.
Interesse? Je bent altijd welkom!

Kijk voor meer informatie op de website of facebook pagina van Gospelgroep Joyce.

Bron en beelden: RTV Gemeente Oldambt/Groningen1

Met dank aan:

Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.