RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

Gezamenlijke ambitie behoud sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief

Gezamenlijke ambitie behoud sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 18 januari 2023

Dinsdag 17 januari tekenden André Hateboer van de Stichting MFC De Hardenberg en burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt een intentieverklaring.

De gemeente Oldambt en Stichting MFC De Hardenberg hebben de gezamenlijke ambitie het sportcomplex De Hardenberg als burgerinitiatief te behouden. De gemeente ondersteunt de Stichting, voor een nog vast te stellen periode, bij het verder ontwikkelen van haar plannen om het sportcomplex De Hardenberg over te nemen en het – zonder structurele hulp van de gemeente – zelfstandig te exploiteren. Ook krijgt de Stichting eenmalig 5.000 euro om voorbereidingskosten te dekken. Partijen streven naar afstemming en samenwerking en verwachten geen concurrentie van elkaar.

Burgemeester Sikkema: “Het besluit om De Hardenberg te sluiten, was teleurstellend voor de gebruikers en de omgeving van het sportcomplex. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de stichting MFC de Hardenberg deze teleurstelling heeft weten om te buigen naar daadkracht voor het behoud van het sportcomplex als burgerinitiatief. Met het tekenen van de intentieverklaring spreken we dezelfde ambitie uit, het sportcomplex behouden als burgerinitiatief.’’

Bron: gemeente Oldambt
Foto: Anita Loonstra

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.