RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gemeente Oldambt ondersteunt Common Care-project

Gemeente Oldambt ondersteunt Common Care-project - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 3 juni 2019, categorie Nieuwsoverzicht

Het Interreg-project Common Care wil de komende jaren een grensoverschrijdende zorg- en gezondheidssamenwerking opzetten in de Duits-Nederlandse Eems Dollard Regio.

Grensoverschrijdende zorg
Mensen die in de zorg werkzaam zijn, hebben vaak het gevoel dat ze niet aan de slag kunnen in Duitsland. Ook patiënten zijn vaak in Nederland patiënt, terwijl ze misschien niet bedenken dat ze bijvoorbeeld ook naar Leer kunnen gaan voor behandelingen. Het Common Care-project gaat erover om die barrières te slechten. Het project is in mei 2018 van start gegaan en heeft als doel een duurzame infrastructuur voor een grensoverschrijdende zorg te ontwikkelen waar patiënten in Duitsland en in Nederland effectief gebruik van kunnen maken. Hiervoor werkt men met meerdere zorginstellingen in het noorden van Nederland en in Noord-West-Nedersaksen samen op het gebied van preventie, diagnose en behandeling. De projectpartners van het Common Care project zijn Pius-Hospital Oldenburg (lead partner), Klinikum Leer, UMCG, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Treant Zorggroep.

Samenwerking
“De gemeente Oldambt spreekt met de ondertekening van de intentieverklaring uit het project te ondersteunen. Met onze deelname zijn op voorhand geen financiële consequenties verbonden. We zien de meerwaarde in het project Common Care voor onze gemeente. Het biedt kansen voor werkgelegenheid in de zorg door de uitwisselingsmogelijkheden van personeel. Het doel van het project is om barrières weg te nemen en zo de grensoverschrijdende patiëntenzorg te vergemakkelijken. Als grensgemeente zijn wij een belanghebbende van de innovatieve ontwikkelingen rondom de zorg. Onze inwoners kunnen in de toekomst hiervan ook gebruik maken”, aldus Bard Boon, wethouder gemeente Oldambt.

Werkbezoek minister en staatssecretaris
Naast het ondertekenen van de intentieverklaring werd ook aandacht besteed aan de voorbereiding van het bezoek van de minister voor Medische Zorg en Sport, de heer Bruins (Ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport) en de staatssecretaris van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Knops. Zij komen op maandag 17 juni een bezoek brengen aan de gemeente Oldambt om te horen en zien welke grensoverschrijdende ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg hier zijn.

Bron/Foto's: Gemeente Oldambt

Gemeente Oldambt ondersteunt Common Care-project - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.