RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Geel!

Geel! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 21 december 2016, categorie Column

Geel. Een kleur, die je kunt associëren met de voorjaarsbloeiers: narcissen, fresia’s, krokussen. Het is nog geen kerst en ik kan mij al weer op de lente verheugen. Bij het woord geel gaan mijn gedachten ook automatisch naar “Dont eat the yellow snow “ geniaal neergezet door Frank Zappa. De betekenis laat zich raden. Afijn, terug naar geel. Een kleur die warmte kan brengen. Zonnig geel. Oker geel heb je ook. Mosterd geel.

Ik houd van die kleuren, vind het prettig om warmte om mij heen te creëren en dat kan uitstekend met een lik verf. Binnen een dag heb je een wit hok omgetoverd in een gezellige werkkamer. Of meterkast. Ieder zijn meug. Wat ik niet leuk vind aan de kleur geel is dat ik er helemaal niets mee kan in mijn garderobe. Trek mij een gele jas aan en ik verander in een doorzichtig wezen, met een ziekelijke teint. Het blijkt dat ik een lente type ben en dat betekent dat ik geel zou moeten vermijden als ik mijzelf eens lekker fris neer wil zetten. Geen geel aan mijn lijf.

Het mag duidelijk zijn dat de kleur geel als een gele draad door mijn leven is geweven. Nu wil het geval dat wij voor onze prachtige radio studio nog een warm kleurtje zoeken dat perfect past bij ons frisse nieuwe logo. En dan kom ik vanzelfsprekend uit op… geel. Maar geloof me, dat is nog zo makkelijk niet. Want welke geel? Die van onze prachtige Oldambtster koolzaadvelden…paardenbloemengeel of Graanrepubliekgeel? Medewerkers denken mee, maar haken af als het echt op een keuze maken aankomt. Opmerkingen zijn niet uit de lucht: Kinst dr nait zo mor wat op klaaien. (Nee.) Wilst t van onder tot boven hebben? (Ja toch?) Ik heb n hekel aan geel. (Shoot, dat kan ook!) En de mooiste: Ik heb n hekel aan vaarven. Wat ook niet echt opschiet.

Maar geen paniek. Sinds kort beschikt RTV GO! over een Team Kunst en Cultuur en laten dat nog eens creatieve mensen zijn! Bij onze eerste bijeenkomst bleek dat we te maken hebben met professionele “out of the box“ denkers. Dat belooft wat moois voor onze programma’s! En voor de muren van studio 1. Moouwen opstropen en aan t waark vrouw Venemoa!

Ik heb geen idee hoe het eindresultaat er uit gaat zien maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze muren een weerspiegeling worden van datgene wat het beste is voor de omroep. En dat al heel geel. Eh.. gauw.

Brenda Venema.
Eindredacteur Radio.

N.B. Wij kunnen nog meer goede krachten gebruiken voor onze programma’s. Lijkt dit iets voor jou geef dit dan door via: info@rtvgo.nl en wie weet spreken wij elkaar binnenkort!


Notice: Undefined variable: bedrijf in /var/www/vhosts/rtvgo.nl/httpdocs/nieuws.php on line 290

Notice: Undefined variable: plaats in /var/www/vhosts/rtvgo.nl/httpdocs/nieuws.php on line 290

Meer informatie: www.facebook.com

Adverteerders

Met dank aan:

Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.