RTV GO! heeft inmiddels de 70'ste uitzending van InfoCafé uitgezonden. Lees hier meer

  • Hoogma Webdesign Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Fontana Resort Bad Nieuweschans neemt Parkbad, Parkserre op 2augustus in gebruik

Fontana Resort Bad Nieuweschans neemt Parkbad, Parkserre op 2augustus in gebruik - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 1 augustus 2018, categorie Nieuws

Fontana heeft de faciliteiten van het Thermaalbad uitgebreid. Nadat het wellnessresort in 2017 al een SaunaLodge en een Panoramabad in de Saunatuin opende, was het nog niet klaar met de uitbreidingen. Wethouder Economische zaken en Toerisme & Recreatie van de gemeente Oldambt Erich Wünker zal, samen met 30 primeur-winnaars, op 2 augustus de faciliteiten feestelijk openen.

Naast het huidige Thermaalbad (36°) kunnen gasten nu ook kiezen voor het Parkbad (34°). Dit bad bevindt zich aan de rand van het Badjassenpark. Hangend aan de rand van het bassin heeft de gast uitzicht over het park. Het bad is 34°C warm, is, net als het huidige Thermaalbad, gevuld met Thermaalwater, heeft bubbelbanken en een 5-voudige nekdoche.

Jos Keizer, directeur: “We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in de faciliteiten in de Saunatuin. Nu werd het daarom tijd om de Thermaalbad faciliteiten uit te breiden. In sommige periodes van het jaar was het Thermaalbad erg druk. Om voor een betere spreiding te zorgen, hebben we een extra Thermaalbad gebouwd. We hebben dit het Parkbad genoemd, omdat het bad zich bevindt aan de rand van het Badjassenpark. Het bad is 2 graden koeler dan het bestaande Thermaalbad. Zo bieden we een diversiteit aan baden en voorkomen we dat gasten oververhit raken wanneer ze van het ene in het andere bad gaan. ”

Keizer benadrukt het belang van goed afkoelen, ook na het gebruik van de Thermaalbaden. Daarnaast is uitrusten na gebruik van een Thermaalbad ook een must. Keizer: “Om die reden hebben we bij het Parkbad ook een Parkserre gebouwd. Deze rustruimte biedt gasten de mogelijkheid om na het gebruik van het bad, al kijkend naar het prachtige park, uit te rusten. Echt een moment voor jezelf.”

Het Badjassenpark is een 10ha groot wandel- en belevingspark. Het park is exclusief toegankelijk voor gasten van Fontana. Zij kunnen hier heerlijk wandelen, hangen in een hangmat, relaxen aan de waterkant in een bearchair of van zon of schaduw genieten in een ligbed.

Deze uitbreidingen zijn niet zozeer gedaan om meer gasten naar Fontana te trekken (jaarlijks 210.000), maar om de gasten meer ruimte te bieden zodat ze krijgen waarvoor ze komen: rust en ontspanning.
Op de vraag of de uitbreidingen hiermee klaar zijn, antwoordt Keizer: “We willen onze gasten blijven verrassen en we willen blijven ontwikkelen. De volgende plannen zijn alweer in de maak.”

Fontana Resort Bad Nieuweschans neemt Parkbad, Parkserre op 2augustus in gebruik - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Adverteerders

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.