RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

EU-kijkdagen op de Wilgenborg in Blauwestad

EU-kijkdagen op de Wilgenborg in Blauwestad - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 5 mei 2017, categorie Evenementen

Op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei bent u van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij de Wilgenborg in Blauwestad. Het levende kunstwerk de Wilgenborg staat dat weekend in het teken van de EU-kijkdagen en er worden diverse activiteiten georganiseerd.

De Wilgenborg is een mooi voorbeeld van een innovatief project uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma. Dit programma financiert projecten die van belang zijn voor de landbouw en het platteland.
De Wilgenborg is door de mensen in het gebied opgezet en wordt financieel gesteund door de provincie Groningen en de Europese Unie. U kunt het kunstwerk bekijken en u krijgt uitleg van de mensen die het project hebben opgezet. Ook van diverse andere projecten is informatie terug te lezen in het kunstwerk "Boat Henge". Er is muziek, er loopt er een schaapskudde rond en u kunt natuurlijk ook genieten van het mooie gebied.
Het initiatief voor de Wilgenborg komt vanuit Dorpsbelangen Blauwestad; de bewoners uit diverse wijken wilden samen iets ondernemen. Zij raakten geïnspireerd door zogenaamde 'wilgenkastelen' in Duitsland en vertaalden dit naar de Groninger borgen. Zo ontstond de naam Wilgenborg. Er kwam een Stichting Wilgenborg en kunstenaar Merijn Vrij werd erbij betrokken, evenals de architecten van TenTech. Op de tekentafel ontstond een reusachtige koepel met negen bastions, gebaseerd op een historische kaart van de vesting Winschoten. Het bouwwerk heeft afmetingen van 48 bij 33 meter en is 12 meter hoog. Daarmee is het duidelijk zichtbaar vanaf de A-7.
Een landmark dus. Maar ook een 'huiskamer' waar de bewoners van het jonge woongebied Blauwestad elkaar kunnen ontmoeten en ook gasten uit de omliggende dorpen welkom zijn. Door een podium te bieden aan verenigingen, wordt de sociale structuur in het gebied versterkt. Voorstellingen, concerten, bruiloften, kerkdiensten; alles is mogelijk.

EU-kijkdagen op de Wilgenborg in Blauwestad - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Met dank aan:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.