RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

  • Reclame op RTV GO! - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
  • Groningen1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Begin de dag met een dansje..

Begin de dag met een dansje.. - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 28 december 2016, categorie Column

Iets wat er de laatste tijd nog wel eens bij in schiet in ons drukke leven. Toch zorgen onze dierenvrienden bij ons in huis ervoor dat ik iedere dag weer met een dansje begin. Niet altijd van harte, dat niet. Deze dansjes gaan regelmatig gepaard met hartgrondig grommen en gemopper van mijn kant.

Vooral des morgens. Als ik in alle vroegte slaapdronken naast mijn bed sta is onze “Zwarte-baal-vacht-met-tanden” (a.k.a. Hond) al enthousiast met 4 pootjes tegelijk in de lucht aan het springen. Midden in het looppad, terwijl ik in het donker mijn weg probeer te vinden naar de slaapkamerdeur. Gevolg: een dansje om niet frontaal met mijn smuivel op het parket terecht te komen. Als ik op de tast de deur heb gevonden zit hondje lief gedwee achter mij te wachten om mij te volgen. Hij is namelijk mijn schaduw in alles wat ik doe. Wat ook weer dansjes tot gevolg kan hebben als je plotseling een stap achteruit moet doen. Wat mij nogal eens gebeurt omdat ik een dromer ben. Zo word ik regelmatig met deuren geconfronteerd die nog net ontweken kunnen worden. (Ook blijf ik vaak met een mouw achter een deurklink hangen, blijkbaar ben ik een dromer met haast. Anders gebeuren je dat dat soort dingen niet.)

Terug naar de dansjes. De poezen zijn een geweldige drive om een dansje te doen. We hebben er drie. En als ze trek hebben dan hebben ze simultaan trek! Zie je het voor je? Een wirwar aan poezenlijven, poezenbekjes, poezenstaarten en 12 poezenpoten die, tegelijkertijd, hun uiterste best doen om luid mauwend aan te geven voer in hun bakje te believen. Als een eindeloze acht lopen ze tussen mijn benen door. Een dansje van mijn kant is dan onontkoombaar. Evenals mijn gegrom.

Harregat-dansjes zijn nog wel het ergste. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze dansjes erg vies. Het wil wel eens gebeuren dat de katten een lief cadeautje mee naar huis nemen. Het kadaver van een zorgvuldig gemolde woelrat of een lekkere vette slak worden, heel zorgvuldig en aandoenlijk, voor onze slaapkamerdeur gedeponeerd. Harregat! Geloof me, je bent heel erg snel wakker als je een koude, glibberige, vette slak tussen je tenen voelt glibberen. En dansen dat je kan!

Maar het is niet enkel ellende op dansgebied. De mooiste momenten van de dag spelen zich af in de keuken waar de radio altijd aan en op RTV GO! staat. Als ons programma “Kars Na De Maaltijd” wordt uitgezonden sta ik meestal nog te koken. Het strookt niet helemaal met de naam van het programma maar het is een geluk voor mij want er komen veel dansbare juweeltjes voorbij. En ik ga dan ook helemaal los. Gister had ik weer mazzel: Yust A Fool werd gedraaid van het nieuwe Stones album. Moet je zien hoe gezellig het dan wordt! In een mum van tijd was ik met Manlief een dansje aan het draaien in de keuken. Hond wilde ook meedoen en de katten maakten zich uit de voeten voor dit gezellige geweld. Hielden we het toch nog vrolijk. Tip: begin de dag niet alleen met een dansje, sluit het er ook mee af!

Brenda Venema.

Nog een tip: Luister iedere dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur naar Kars na de Maaltijd en verheug je alvast op een van onze nieuwe programma’s op de zaterdagavond: GO! Soul & Classics m.i.v. 7 januari 2017. Natuurlijk, RTV GO!

Adverteerders

Met dank aan:

Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.