RADIO-BINGO op RTV GO! DOE ELKE ZONDAG MEE...

50 jarig bestaan van Omroep Viviana

50 jarig bestaan van Omroep Viviana - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Gepubliceerd op: 9 januari 2023

Op 3 maart 1973 werd ziekenomroep Viviana opgericht. Voor deze datum werden er al verzoekplaten gedraaid door de fam. Hoogesteger in het St. Lucas ziekenhuis in Winschoten.

Op 3 maart 1973 werd door de oprichting van Viviana het werk van de fam. Hoogesteger voortgezet door een aantal vrijwilligers.
Dit werd in de loop van de volgende jaren door uitbreiding van vrijwilligers en programma’s omgetoverd tot een volwaardige ziekenomroep die dagelijks uitzendingen verzorgde in het ziekenhuis.

Op de hoogtijdagen van Viviana hadden ze de beschikking over ruim 40 vrijwilligers. Later werden er aan de radiouitzendingen ook videouitzendingen toegevoegd.
Dit heeft geduurd tot begin 2012 toen het bestuur van het ziekenhuis besloot dat er aan een ziekenomroep geen behoefte meer bestond.
Viviana is toen als omroep overgegaan naar Old Wolde, een verpleeghuis van de zorggroep Oosterlengte in Winschoten waar ze tot op heden nog steeds radio en video uitzendingen verzorgen.

Op 3 maart bestaat de omroep 50 jaar en dat willen ze natuurlijk uitgebreid vieren.
Daarom organiseert de omroep naast feestelijke uitzendingen op 4 maart in het verpleeghuis een grote reunie voor leden en oud leden van de omroep. Ze zijn daarom op zoek naar adressen en telefoonnummers van oud leden.

Veel adressen hebben ze al gevonden maar ze missen er nog een twintigtal. Mensen die in het verleden lid zijn geweest van Viviana kunnen hun contactgegevens opsturen naar Jan Boedeltje voorzitter van Omroep Viviana via email naar: jan.boedeltje@home.nl of per telefoon 0651265361.

Zij zullen dan zorgen dat ook deze leden worden uitgenodigd voor een feestelijke reunie in Old Wolde in Winschoten op zaterdagmiddag 4 maart 2023.

Bron: Omroep Viviana

Met dank aan:

Programma Landelijk Gebied Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Stichting Groningen 1 - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Hoogma Webdesign, Beerta - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt
Leader Oost-Groningen - RTV GO! Omroep Gemeente Oldambt

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.